Pages

Search This Blog

Saturday, September 4, 2010

روش سازمان دهی در بهسازی حافظه



روش سازمان دهی به این دلیل بازیابی را بهبود می‌بخشد که بر کارآیی پیگردی در حافظه می‌افزاید و به نظر می‌رسد که ما می‌توانیم اطلاعات بسیار زیادی را یاد اندوزی و بازیابی کنیم. به شرط این که این اطلاعات را سازمان داده باشیم. با مشخص کردن مطالبی از یک فصل درسی که باید به خاطر سپرده شوند، با توجه به عناوین و سر فصلهای بیان شده ، چارچوب کلی درس را ترسیم و سازمان دهی می‌کنیم. این کار هم از سوی معلم و هم از سوی خود فرد یادگیرنده قابل انجام است، اما زمانی که توسط خود یادگیرنده انجام می‌شود، تاثیرات قویتری خواهد داشت.

Sunday, August 29, 2010

روش بسط معنایی در بهسازی حافظه روشی برای بخواطر سپاری مثایل پیچیده

هرچه معنای ماده‌ها بیشتر بسط بدهیم، آنها را بهتر به خاطر می‌آوریم. به سخن دیگر هرچه پیوندهای بیشتری بین ماده‌ها ایجاد کنیم، بر تعداد راههای بازیابی افزوده می‌شود. اگر می‌خواهید چیزی را به یاد آورید، معنای آن را بسط دهید. برای بسط دادن به یک مطلب می‌توانید سوالات متعددی برای از آنجا که بافت نشانه بازیافتی نیرومندی است می‌توان با بازآفرینی بافتی که یادگیری در آن صورت گرفته، حافظه را بهبود بخشید. مثلا اگر جلسات درسی شما همیشه در اتاق معینی تشکیل شود، شما در این اتاق بهتر از هر جای دیگری مطالب آن درس را به یاد خواهید آورد، چون بافت آن اتاق بهترین نشانه بازیافتی برای مطالب درس شما محسوب می‌شود.

با این وجود اغلب اوقات وقتی می‌خواهیم چیزی را به یاد بیاوریم، نمی‌توانیم عملا به بافتی باز گردیم که یادگیری در آن صورت گرفته است. مثلا وقتی می‌خواهید نام یک همکلاسی دوره دبیرستان خود را به یاد بیاورید و نام او فورا به ذهن شما نمی‌آید، صرفا برای به خاطر آوردن آن روانه دبیرستان دوره تحصیل خود نمی‌شوید. در چنین موقعیتهایی می‌توانید بافت را بطور ذهنی بازسازی کنید.خود مطرح کنید و به آنها پاسخ دهید

Tuesday, August 24, 2010

تقطیع و فراخنای حافظه



در مورد اکثر افراد گنجایش حافظه کوتاه مدت نمی‌تواند به بیش از ۲±۷ افزایش یابد. با وجود این می‌توان اندازه قطعه‌ها را افزایش داد و از این راه بر تعداد ماده‌ها در فراخنای حافظه افزود. به عنوان مثال برای یادآوری ۱۲ رقم ۹۲-۳۱۸-۱۴۹۹-۲۳۱ می‌تواند آنها را در سه دسته چهارتایی دسته بندی کرد: ۱۸۹۲-۴۹۹۳-۲۳۱۱ و به راحتی ۱۲ رقم را یادآوری کرد.


Friday, August 20, 2010

تکنیک های تندخوانی مطالعه هدفمند

هیچگاه به عقب باز نگردید. اغلب افراد عادت کرده اند هنگام مطالعه به عقب بازگشته و واژه ها و یا قسمتهایی از متن را که بدرستی متوجه نشده اند را بازخوانی کنند. این کار فقط از سرعت خواندن شما میکاهد. شما میتوانید با مطالعه تکمیلی قسمتهایی که بدرستی متوجه نشده اید را درک کنید. شاید با خودتان بگویید که این باز خوانی مجدد هم زمانبر است. اما باز گشت مکرر به عقب برای بازخوانی قسمتهای درک نشده به مراتب وقت گیر تر از مطالعه مجدد یک مطلب به روش تند خوانی ست.

همچنین هدفمند مطالعه کنید. هدف خود را از مطالعه هر مطلبی از پیش تعیین کنید. که چه نوع اطلاعاتی را میخواهید کسب کنید. این کار سبب میگردد تا شما اطلاعات غیر ضروری و حاشیه ای را در فرایند مطالعه حذف کنید.

Thursday, August 19, 2010

تکنیک های تندخوانی گروه بندی واژه ها

واژه ها را گروه بندی کنید. ما دیگر آموخته ایم که چگونه حروف را با یکدیگر ترکیب کرده و کلمات را خوانده و درک کنیم. اکنون باید بیاموزیم که دسته ای از کلمات را با یکدیگر ترکیب کرده و یک جمله را در آن واحد بخوانیم. و در قدم بعدی باید بیاموزیم که چگونه جملات را دسته بندی کرده و مفهوم کلی یک پاراگراف را استخراج کنیم.
نکته: ثابت شده که دسته بندی واژه ها قوه ادراک و فهم را افزایش میدهد. بطور کلی مفهوم را آسانتر میتوان از یک دسته واژه استخراج کرد تا از کلمات منفرد و حتی حروف تک.

Tuesday, August 17, 2010

تکنیک های تندخوانی

مکثــها و توقفهای چشمان خود را حین مطالعه سطور کــاهش دهید. این همان تمرکزهای لحظه ای بروی حروف و واژه ها اسـت. مـا هنگام خواندن هر یک از سطرهای یک مـتـن چشمان خود را بصورت جهشی بسمت جلو حرکت می دهیم اکنون هر میزان که ما این کثـها و جهشــها را کـاهش دهیـم سـرعـت خـوانــدنمان نیز افزایش می یابد.

تـــعداد این توقفها معمولا در افراد کند خوان به ۷ بار در هر سطر میرسد اما شما میتوانید این تعداد مکث را به ۳ بار در هر سطر کاهش دهید.

هنگام مطالعه چشمان خود را در طول سطور حرکت دهید و نه سر خود را.

 برای کاهش مکث ها و توقفها میبایست حوزه دید خود را افزایش دهید. برای این منظور شما باید سعی کنید تا تصاویر واقع در گوشه چشمان خود را بدون اینکه بطور مستقیم به آنها نگاه کنید،ببینید.

اجازه ندهید حین مطالعه دیدتان دچار سرگردانی گردد.

Monday, August 16, 2010

تندخوانی؛ بهترین تکنیک یادگیری

برای بخش های توصیفی چنین مطالبی نیز استفاده از تندخوانی مفید است. همچنین وقتی به عنوان کار مورد علاقه خود برای وقت گذرانی و تفریح مطلبی می خوانید ترجیح می دهید با سرعت طبیعی خودتان بخوانید. تندخوانی به قصد فراگیری، می باید در کوتاه مدت باهدفی مشخص انجام گیرد و نه در بلند مدت

تند خوانی مهارت با ارزشی است و شما را قادر می سازد تا سریع تر از آنچه که قبلا تصور می کردید مطالب بیشتری را فرا گیرید. البته تندخوانی درهمه جا به کار نمی آید به طور مثال برای مطالب ریاضی و علمی که مسائل آن مرحله به مرحله روشن می شود.

باوجود این، برای بخش های توصیفی چنین مطالبی نیز استفاده از تندخوانی مفید است. همچنین وقتی به عنوان کار مورد علاقه خود برای وقت گذرانی و تفریح مطلبی می خوانید ترجیح می دهید با سرعت طبیعی خودتان بخوانید. تندخوانی به قصد فراگیری، می باید در کوتاه مدت باهدفی مشخص انجام گیرد و نه در بلند مدت.

۱) از صفحات فهرست مندرجات کتاب استفاده کنید تا دیدی سریع و کلی از محتویات کتاب به دست آورید، بخصوص بار اولی که از یک کتاب استفاده می کنید، یادداشت هایی از بخشها و قسمت هایی که بیشترین ارتباط را با مطالعه شما دارند، تهیه کنید.

۲) مشخص کنید تندخوانی چه موقع مناسب است؟ به طور مثال اگر هدف شما دستیابی به یک نمای اجمالی از موضوع باشد تندخوانی مفید است. اما اگر به اطلاعات دقیقی نیاز دارید، تندخوانی صرفا برای یافتن بخش هایی از کتاب که می باید عمقی مطالعه شوند شما را یاری می کند.

۳) آزمایش کنید و ببینید آیا تندخوانی واقعا برای کتابی که مطالعه می کنید کاربرد دارد؟ برخی کتاب ها به درد تندخوانی می خورند (به طور مثال در شرایطی که کتاب دارای عناوین اصلی و فرعی متعددی باشند و زمانی که اولین جمله هر پاراگراف بیانگر اطلاعات جامعی درباره تمام پاراگراف باشد.)

۴) تندخوانی را به وسیله مروری سطحی بر عنوان های اصلی و فرعی، اولین و آخرین جمله پاراگراف و تمام پاراگراف های اول و آخر بخش ها یا فصل ها آزمایش کنید.

۵) سعی کنید هر عادتی را که در ارتباط با تند خوانی دارید مثل “تلفظ لغات”، ترک کنید. بسیاری از ما یادگرفته ایم با سرعتی که صحبت می کنیم کلمات را بخوانیم. درحالی که مغز ما سریع تر از زمانی که لغات را بیان می کنیم می تواند آنها را درک کند. با این وجود بسیاری از افراد مطالب را پس از ادا کردن می خوانند.

۶) تمرین کنید و به جای لغت، یک گروه از لغات را یکباره درک کنید. در اکثر عبارات فقط یک یا دو کلمه اساسی و مهم وجود دارند و برای استنباط معنی عبارت نیازی به خواندن بقیه کلمات نیست.

۷) همچنان که مهارت در تندخوانی را پرورش می دهید پیش از شروع به خواندن، یک برنامه کار تنظیم کنید. به طور مثال فهرستی از سوالاتی که می خواهید پاسخ آنها را پیدا کنید، تهیه نمایید.

سپس در حالی که به تندخوانی مشغول هستید ذهن شما به طور خودکار تمایل به ذخیره کردن اطلاعاتی دارد که پاسخگوی سوالات شماست.

۸) وقتی شما در مورد موضوع مورد نظر آمادگی ذهنی داشته باشید، می توانید چند دقیقه ای را صرف فهرست بندی نکات مهمی که می دانید بنمایید. این کار باعث می شود تندخوانی و معلومات فعلی شما پا به پای هم پیش بروند و به شما این امکان را می دهد تا از روی مطالبی که درحال حاضر می دانید سریع تر بگذرید. صرف دقت برای خواندن مطالبی که می دانید، مورد ندارد.

۹) به طور مداوم مروری به مطالب قبلی داشته باشید. به طور مرتب به چند صفحه قبل از مطلبی که در حال خواندن آن هستید، برگردید و نکات اصلی را که در حال تندخوانی یادگرفته اید به خاطر آ ورید. به علاوه کنترل کنید و ببینید در هر نگاهی که به مطالب قبلی می اندازید، آیا نکته مهم و جدیدی می یابید؟ امکان دارد بار اولی که تندخوانی کردید مطالب مهم را از قلم انداخته باشید.

۱۰) به طور مرتب نگاهی به صفحات بعدی بیندازید مگر اینکه مشغول خواندن رمان و داستان باشید. دانستن اینکه چه مطلبی پس از این خواهد آمد، برای حفظ توجه شما به مطلبی که درحال خواندن آن هستید مفید است. مطلب بعدی ممکن است دلیل ترتیب و تنظیم مطالب را به صورتی که نوشته شده اند، برای شما روشن سازد.

Wednesday, August 11, 2010

تکنیک های تندخوانی مطالعه هدفمند

فقط کلمات و مفاهیم کلیدی را مطالعه کنید. ما برای نگاشتن مطالب ناگزیریم پاره ای دستورات نوشتاری و ساختار صحیح جملات را رعایت کنیم. اما هنگام خواندن نه.۴۰ تا ۶۰ درصد کل یک متن از واژه ها و حروف بی اهمیت و غیر ضروری (البته برای درک آن) تشکیل یافته است. مانند حروف ربط مانند”و” و “یا”. بیاموزید تنها اسمها و افعال را بخوانید. نکات و مفاهیم اصلی یک پاراگراف را یافته و آن را در ذهن بسپارید و جزئیات خارج از موضوع اصلی را حذف کنید.

با صدای بلند مطالعه نکنید. سرعت ادا کردن و صحبت کردن بسیار کمتر از ظرفیت یادگیری و مطالعه شماست. اگر حافظه شما شنیداری  است باید راهی را برای آن ابداع کنید و در فرایند مطالعه میبایست فقط چشمها و مغز درگیر باشند. سرعت قوه بینایی شما بسیار بیشتر از سرعت تکلم شماست. بنابراین از تلفظ حروف و واژه ها حین مطالعه خودداری کنید. اما مسئله اصوات به همین جا ختم نیمشود. ما حین خواندن در ذهن خود نیز اصوات مرتبط با حروف و واژه ها را بیان میکنیم. این همان ندای درون شماست زمانی که به اصطلاح در دلتان مطلبی را میخوانید. یعنی ما پس از دیدن یک کلمه صبر میکنیم تا صدای مرتبط با آن کلمه (تلفظ) در ذهنمان کامل شود سپس به سراغ کلمه بعدی میرویم. این عادت نیز سرعت مطالعه شما را کاهش میدهد. به یاد داشته باشید که حذف کامل این صداها در مغز و ذهن غیر ممکن است اما میتوان آنها را به حداقل رساند.

موفقیت در مدیریت صحیح زمان

از نظر مدیریت زمان كارها به چند دسته تقسیم می شوند

  •  كارهای مهم و فوری: این كارها خود به خود انجام می گیرد.
  •  كارهای مهم و غیر فوری: این دسته كارهایی هستند كه افراد موفق و ناموفق را از هم جدا می كنند و معمولا افراد ناموفق آن را به تعویق می اندازند.
  •  كارهای فوری و غیر مهم: این كارها در جهت اهداف انسان نیستند اما انجام می شود.
  •  كارهای كم اهمیت و غیر ضروری: بعضی افراد به خاطر ناتوانی در انجام كارهای مهم و فوری ( گاهی برای تفنن و گاهی برای فرار از تمركز حواس ) خود را به این كارها سرگرم می كنند.
موفقیت در مدیریت صحیح زمان وابسته به انتخاب بین كارهای مهم و غیر مهم است،

  •  از كارهای غیر مهم صرف نظر كنید
  •  كارها را اولویت بندی كنید.
  •  راهزنان وقت را بشناسید.
  •  راههای ایجاد وقت را یاد بگیرید.
راهزنان وقت:

۱- صحبتهای كم اهمیت
۲- میهمانان ناخوانده
۳- مطالعه مطالب كم اهمیت و غیرضروری
۴- روشهای غیر صحیح و عادات نادرست مطالعه
۵- تلفنهای مزاحم و غیر ضروری
۶- نداشتن انضباط كاری
۷- سستی و بی ارادگی در تصمیم گیری
۸- دوباره كاری
۹- ناتوانی " نه " گفتن به خواسته‌های نابجا
۱۰ - نداشتن تمركز حواس
۱۱- عادت امروز و فردا كردن
۱۲- ترس از شكست

راههای ایجاد وقت

 زنده كردن وقت مرده ( مثل زمانهایی كه در انتظار هستیم، زمانی كه در اتوبوس می گذرد و ... )
 انجام كارها به طور همزمان
 تنظیم كردن وقت خواب
 كنترل بیشتر روی وقت تفریح
 نه گفتن به درخواست‌های غیر مهم
 عقب انداختن كارهای غیر مهم

Monday, August 2, 2010

درس زندگی

يه مرد ۸۰ ساله ميره براي چك آپ. دكتر ازش در مورد وضعيت فعليش مي پرسه و پيرمرد با غرور جواب ميده:
هيچوقت به اين خوبي نبودم. تازگيا با يه دختر ۲۵ ساله ازدواج كردم و حالا باردار شده و كم كم داره موقع زايمانش ميرسه
نظرت چيه دكتر؟!
دكتر چند لحظه فكر ميكنه و ميگه: خب بذار يه داستان برات تعريف كنم. من يه نفر رو مي شناسم كه شكارچي ماهريه.
اون هيچوقت تابستونا رو براي شكار كردن از دست نميده.. يه روز كه مي خواسته بره شكار از بس عجله داشته اشتباهي چترش رو به جاي تفنگش بر ميداره و ميره توي جنگل!
همينطور كه ميرفته جلو يهو از پشت درختها يه پلنگ وحشي ظاهر ميشه و مياد به طرفش شكارچي چتر رو مي گيره به طرف پلنگ و نشونه مي گيره و ….. بنگ! پلنگ كشته ميشه و ميفته روي زمين!!!
پيرمرد با حيرت ميگه: اين امكان نداره! حتما يه نفر ديگه پلنگ رو با تير زده!
دكتر يه لبخند ميزنه و ميگه: دقيقا منظور منم همين بود !!!
نتيجه اخلاقي: هيچوقت در مورد چيزي كه مطمئن نيستي نتيجه كار خودته ادعا نداشته نباش

Tuesday, July 20, 2010

دومین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان کنگاور برگزار شد


به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه دومین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان کنگاور با حضور فرماندار و سایر اعضا انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان درمحل سالن کنفرانس فرمانداری برگزار گردید.
پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید ، حیدری فرماندار و رئیس انجمن با تشکر از اعضاء انجمن بر برگزاری به موقع جلسات انجمن تأکید نموده و غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان در فصل تابستان را خواهان شدند. ایشان همچنین بحث مطالعه روستائیان را مطرح نموده و خواستار راه اندازی کتابخانه سیار روستایی شدند.
وی در ادامه تاکید کردند : با توجه به رویکرد فرهنگی سفرهای ریاست جمهوری، مسئولان فرهنگی شهرستان در سفر آتی ریاست محترم جمهوری ساخت یک باب کتابخانه مرکزی را مطرح نموده و خواستار شوند. آقای حیدری اهداء کتب وجینی کتابخانه ها به مراکز روستایی را مطرح نمودند.
چراغی دبیر انجمن ، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه به مرور مصوبات جلسه گذشته پرداختند. وی همچنین به ساخت سالنهای متعدد، در فضای سبز اطراف کتابخانه ولیعصر اشاره نموده و اظهار داشت : این سالنها نور طبیعی را از کتابخانه گرفته و کتابخانه را به محیطی دلگیر تبدیل نموده است .
وزیری رییس دبیرخانه انجمن گزارش مختصری از اوضاع و عملکرد کتابخانه های عمومی در سال جاری ارائه نمودند . وی همچنین ضمن بیان مشکلات مالی کتابخانه ها ،خواهان پرداخت مبلغ بیشتری از سوی شهرداری، بابت نیم درصد شدند. ایشان در ادامه معرفی گروهی دانش آموزان توسط مربیان پرورشی جهت عضویت در کتابخانه های عمومی را پیشنهاد کردند. وی توضیحاتی در خصوص "طرح کتاب من" بیان کردند.
یوسفی معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی کنگاور گفت : فرهنگ مطالعه و کتابخوانی را باید از سطوح پایین سنی رواج دهیم . وی همچنین استفاده از خیرین در امر کمک به کتابخانه ها را خواهان شدند.
در ادامه هر یک از اعضا محترم به ارائه نظراتی پرداخته و ضمن بحث و بررسی تصمیماتی به شرح ذیل اخذ گردید:
ب-مصوبات جلسه:
۱. مصوب شد، در راستای ارتقاء سطح مطالعه، معرفی گروهی دانش آموزان مدارس با همکاری مربیان پرورشی اداره آموزش و پرورش و با پیگیریهای دبیر خانه انجمن ، انجام پذیرد .
۲. مصوب گردید ، شهرداری از این تاریخ به بعد، بجای ماهیانه ۰۰۰/۰۰۰/۳ ریال مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۵ ریال بابت نیم درصد به انجمن کتابخانه ها پرداخت نماید.

پاشایی، امضای شاملو را جعل کرده است

ماجرا باز هم برمی گردد به قرارداد ۶ صفحه ای كه در سال ۱۳۷۰، احمد شاملو طی آن امتیاز نشر تمامی آثارش که تا سال ۷۰ چاپ شده بود( به جز چند اثر از قبیل: دن آرام، كتاب كوچه ، آهنگ های فراموش شده، زیرخیمه گرگرفته شب و تعدادی از آثار كودك، و کتابهای مشترک با دیگران) را به فردی با نام حسین ثقفی فر به عنوان ناشر و درمقابل مبلغ مندرج در این قرارداد می سپارد و در ادامه گویا (برای اینکه جز ادعا چیزی در این زمینه در دست نداریم) ثقفی فر؛ این امتیاز را طبق یكی از بندهای قرارداد به نشر نگاه می فروشد و از آن پس علیرضا رئیس دانایی(مدیر نشر نگاه) به عنوان قائم مقام ثقفی فر تمامی حقوق قرارداد مذكور را دراختیار می گیرد.
از طرفی در این قرارداد مسائل دیگری نیز مطرح شده اند كه مهمترین آن ها حضور ع.پاشایی و آیدا شاملو (همسر زنده یاد شاملو) به عنوان سرپرست مادام العمر آثار شاملو است كه پس از فوت این شاعر تاكنون جنجال هایی بر سر این قضیه شكل گرفته و تلاش های مرحوم سیاوش و سیروس شاملو(فرزندان احمد شاملو) برای بی اعتبار خواندن این سرپرستی ازجمله این جنجال هاست.
اول: ع.پاشایی به مندرجات قرارداد، پایبند نیست
آنچه این بار ازسوی رئیس دانایی و وكلایش مورد شكایت قرار گرفته است، انتشار دو مجموعه با نام های «از زخم قلب ...» (چاپ نشر چشمه، ۱۳۷۵) و «بن بست ها و ببرهای عاشق» (چاپ نشر ثالث، ۱۳۷۷) است كه قراردادهای این دو مجموعه توسط ع.پاشایی با این دو انتشارات بسته شده. انتشارات نگاه طی این شكایت نامه مدعی شده است كه در این دو مجموعه آثار شاملو كه براساس قرارداد سال۷۰ امتیاز نشرشان واگذار شده است، ازسوی ع.پاشایی و توسط دو ناشر دیگر به چاپ رسیده و این امر به معنای نقض قرارداد به شمار می آید.
علیرضا رئیس دانایی (مدیر نشر نگاه) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، ضمن شرح موارد شكایت افزود: متاسفانه آقای پاشایی مدت هاست بدون توجه به حقوق انتشارات نگاه، به بستن قرارداد با ناشران دیگر و انتشار آثار احمد شاملو كه امتیاز نشرشان در انحصار نگاه است، مبادرت می ورزند و به تذكراتی كه بارها به ایشان داده ایم؛ توجهی نداشته اند.
دوم: پاشایی یک سوم آثار شاملو را غیرقانونی منتشر کرده است
وی درمورد احتمال شكایت از دو نشر ثالث و چشمه گفت: ما از این دو ناشر گله و شكایتی نداریم، چون هر ناشر دیگری هم، این آثار را چاپ می كرد. ما از عسكری پاشایی شكایت داریم زیرا باوجود آگاهی از مندرجات قرارداد بسته شده در سال ۱۳۷۰، و انتقال آن با نظارت شخص احمد شاملو به نشر نگاه، حقوق نگاه را نادیده گرفته و این انتشارات را متحمل خساراتی كرده اند.
رئیس دانایی ادامه داد: زنده یاد احمد شاملو جمعا ۱۲۰۰ صفحه شعر داشته اند كه حقوق نشر آن ها بجز مجموعه «حدیث بی قراری ماهان» كه توسط نشر چشمه منتشر شده است، به نشر نگاه تعلق دارد. اما آقای پاشایی طی دو مجموعه «از زخم قلب ...» (نشر چشمه) و «بن بست ها و ببرهای عاشق»(نشر ثالث) حدود ۴۰۰ صفحه، یعنی یك سوم اشعار شاملو را برخلاف قرارداد مذكور، به چاپ رسانده كه این كار عرفاً و قانوناً خلاف است.
سوم: تا امروز به احترام شاملو شکایت نکردم
این ناشر در پاسخ به این سوال كه چرا در سال ۷۵ و ۷۶ كه چاپ نخست این دو كتاب در زمان حیات احمد شاملو به بازار آمد، تا به امروز شكایتی نكرده است، گفت: چاپ این دو مجموعه از همان نخست غیرقانونی بود و ما می توانستیم شكایت كنیم. اما به احترام احمد شاملو تا به امروز این كار را نكرده بودیم. ولی رویكرد غیراخلاقی آقای پاشایی كه علناً بر نادیده گرفتن حقوق نگاه، پافشاری می كنند، ما را بر آن داشت كه از حقوق قانونی خود دفاع كنیم.
وی درباره انتشار گیل گمش به ترجمه شاملو نیز اشاره كرد: آقای پاشایی در انتشار گیل گمش نیز، حقوق نگاه را نادیده گرفتند و طی یك قرارداد كه قانونا اعتباری ندارد، چاپ این كتاب را به نشر چشمه سپردند.
چهارم: حق انتشار گیل گمش ترجمه شاملو، تنها به نگاه تعلق دارد
رئیس دانایی در این مورد اضافه كرد: من طی قراردادی كه با احمد شاملو بسته بودم، در سال ۷۲ نسخه¬ی اولیه این كتاب را به ارشاد فرستادم كه به دلیل ایرادات وارد شده، این كتاب به بازار نیامد. بعدها طی ملاقاتی كه در بیمارستان با احمد شاملو داشتم، ایشان با حسرت گفتند من می میرم و بلاخره گیل گمش را نخواهم دید. اما بعداز مرگ شاملو، آقای پاشایی مجوز نشر این كتاب را با انتشارات چشمه اخذ كرده و آن را منتشر كردند. این درحالی ست كه قرارداد چاپ این كتاب متعلق به من بود و هزینه های فراوانی را برای صفحه بندی، حروف چینی و چاپ آن متحمل شده بودم.
وی ضمن رد گفته های ع.پاشایی، كه در شماره ۱۸۳۸، سال ۸۰ روزنامه ایران، به چاپ رسیده بود، اظهار داشت: مطالبی كه آقای پاشایی درباره راضی نبودن شاملو از كیفیت نمونه ها و حتی ترجمه خود و همچنین نقل این مطلب ازسوی شاملو، مبنی بر پرداخت خسارت به نشر نگاه، اساسا كذب بوده و داستانی ست كه پاشایی خود آن را ساخته و پرداخته است.
پنجم: پاشایی، امضای شاملو را جعل کرده است
رئیس دانایی ضمن بیان این مطلب كه سرپرستی پاشایی بر آثار شاملو را به رسمیت نمی شناسم، گفت: زمانی احمد شاملو چنین تصمیمی گرفت اما من شاهد های زنده ای دارم (ازجمله آیدا شاملو) كه خود شاملو نیز، بعد ها با سرپرستی پاشایی مشكل داشت. به هر حال حتی با پذیرفتن سرپرستی ایشان نیز، قراردادهایی كه برخلاف قانون با ناشران دیگر بسته اند، پذیرفتنی نیست.
وی با جعلی دانستن، امضای برگه ای كه پاشایی از شاملو ارائه كرده و به آن استناد می كند (مبنی بر موافقت شاملو با استفاده از اشعارش در قالب های مختلف ازجمله چاپ گزیده اشعار ازسوی پاشایی) افزود: طبق تایید پسران شاملو(سیاوش و سیروس) این امضا؛ اصل نیست. اما حتی اگه بپذیریم كه این برگه یك سند محضری ست، بازهم قانونی نیست زیرا مثل این است كه مالك، ملكش را به دو نفر بفروشد.
ششم: پاشایی باید فیلم و زینک ها را تحویل دهد
این ناشر همچنین درباره پایگاه اینترنتی shamlou.org كه به انتشار الكترونیكی آثار شاملو مبادرت دارد، اضافه كرد: حتی ما می توانیم به وجود چنین سایتی نیز شكایت كنیم زیرا این ادعا كه این سایت باعث می شود مشتریان كتاب های نشر نگاه كم شوند، ادعای معقول و قابل اقدام است.
رئیس دانایی درباره چند ناشر دیگر كه برخی از آثار شاملو مانند شعر پریا را منتشر كرده اند، گفت: ابتدا قصد داشتیم از خانه ادبیات و نشر نظر نیز شكایت كنیم اما آنها محترمانه عذرخواهی كردند و ما پذیرفتیم. اما شكایت از انتشارات شاملو در مشهد، همچنان به قوت خود باقی است و ازسوی وكلای نگاه پیگیری خواهد شد.
این ناشر در ادامه سخنانش پیشاپیش پاشایی را بازنده دادگاه خواند و اظهار داشت: آقای پاشایی باید ضمن تحویل تمامی فیلم و زینك های كتاب هایی كه ازسوی ناشران دیگر به چاپ رسیده است، خسارات وارد شده به انتشارات نگاه را نیز بپردازد.

Thursday, July 15, 2010

كتاب «خسرو شکیبایی» منتشر شد

کتاب «خسرو شکیبایی» با نگاه به زوایای گوناگون شخصیت هنری و انسانی این هنرمند فقید منتشر شد.
این اثر با تدوین الهام قره خانی در هشت فصل و یک بخش مقدمه تنظیم شده است؛ مقدمه ای بر اصول بازیگری خسرو شکیبایی از نگاه آیدین آغداشلو، اکبر عالمی، جمشید مشایخی، مهران مدیری و هدیه تهرانی.
فصل های این کتاب عبارت اند از: خانه ی همیشه سبز خسرو شکیبایی، چشم اندازی از تئاتر تا سینما، هنر بازی در کادر سینما، جعبه ی جادویی، رنگ طرح تصویر، باله ای با شعر و موسیقی، همراه با یاران و فیلم شناخت.
هنرمندانی چون: مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی، پوران درخشنده، سیروس الوند، احمدرضا درویش، کیومرث پوراحمد، رسول صدرعاملی، اصغر بیچاره، مرتضی احمدی، ژاله علو، فرامرز قریبیان، فاطمه معتمدآریا، ثریا قاسمی، قطب الدین صادقی، علیرضا خمسه، رامبد جوان و علی مصفا و هنرمندانی دیگری در سینمای ایران از دیدگاه های گوناگون درباره ی زندگی و هنر خسرو شکیبایی سخن گفته اند.
مجموعه ی گفتارهای این کتاب در واقع به عینیت رساندن ویژگی های هنری، انسانی و پایگاه مردمی زنده یاد شکیبایی است؛ در واقع تعریف هنرمند خاص با ویژگی های منحصر به فرد انسانی اوست.
کتاب «خسرو شکیبایی» در ۲۱۶ صفحه و قطع رحلی گلاسه با تصاویر رنگی و قیمت ۴۰هزار تومان از سوی انتشارات خانه ی فرهنگ و هنر گویا و آوردگاه هنر و اندیشه منتشر شده است.

بینوایان

Thursday, July 1, 2010

رکسانه و اسکندر - نوشته جوآن کریسپی

 
رکسانه و اسکندر - نوشته جوآن کریسپی -ترجمه عبدالحمید فریدی عراقی - تهران 1388